Minni Arposuo

Rehtori, Dance Artin perustaja

Lastentanssi, nykytanssi, jazztanssi, klassinen baletti, fit dance, koulutusryhmät

Minni on opettajana lämmin ja helposti lähestyttävä. Selkeys, tehokkuus ja määrätietoisuus sekä oppilaista inspiroituminen kuvaavat hyvin Minniä opettajana. Vaikka tunneilla on tiukat säännöt, tuovat ne Minnin mukaan mukanaan turvallisuutta ja luovat hyvän pohjan rauhalliselle oppimisympäristölle.  Erityisesti lapset ja nuoret ovat lähellä Minnin sydäntä. Yhtä vahvasti kuin Minni on tanssinopettaja, hän on myös  tanssikasvattaja. Minnin tunneilla ketään ei jätetä ulkopuolelle vaan kaikki ovat kavereita keskenään. Jokainen saa olla oma itsensä. Minni rakastaa kannustaa, kehua ja rohkaista. Parasta on, kun oppilas ylittää itsensä omalla epämukavuusalueellaan. Minnille kaikki ovat helmiä suuressa tanssimeressä. Jokainen voi oppia tanssimaan ja saavuttaa kaikki unelmat, joita uskaltaa itselleen asettaa.

Lue lisää

Karoliina Rosenberg

Klassinen baletti, koulutusryhmät

Karoliina on valmistunut tanssijaksi Outokummun tanssin koulutuslinjalta 2014 ja valmistuu keväällä 2017 Tanssinopettajaksi Savonia Ammattikorkeakoulusta.

Hän on työskennellyt laaja-alaisesti taiteen kentällä niin tanssijana, koreografina kuin opettajanakin ja on erityisen kiinnostunut kehosta ja sen rajattomuudesta, kaikesta mitä meissä jo on ja miten saisimme valjastettua sen käyttöömme omassa tanssissamme.
        Karoliina pitää arvossa opetuksen dialogisuutta ja kannustavaa oppimisilmapiiriä.
        ”Tunne kehosi, tanssi tunteesi!”

Riku Koskinen

Klassinen baletti, nykytanssi, koulutusryhmät

Riku Koskinen on valmistunut Teatterikorkeakoulun tanssitaiteen laitokselta tanssijaksi vuonna 2003. Hän on myös ollut vaihto-opiskelijana Tukholman Danshögskolanissa sekä treenannut ammattilaisten kesäkursseilla Balettakademiessa. Hän on lisäksi valmistunut Somatic Pilates -ohjaajaksi vuonna 2014. Hän on kartuttanut taitojaan mm. New Yorkissa (Broadway Dance Center, Steps) ja Pariisissa (Studio Harmonic) sekä lukuisilla tiiviskursseilla kotimaassa ja ulkomailla. Opettajista mainittakoon mm. Carolyn Carlson, Jorma Uotinen, Corinne Lanselle, Donald McKayle, Matt Mattox, Lynn Simonsson, Max Stone ym.

Riku on viimeisten 15 vuoden aikana tanssinut monissa musikaaleissa (Evita, Cats, Tuhkimo, Yön Sisar, Onnen maa jne.), Tanssiteatteri Raatikon tuotannoissa sekä Suomen eturivin koreografien ohjauksessa, joista mainittakoon mm. Marjo Kuusela, Reija Wäre, Markku Nenonen, Tarja Rinne, Thomas Freudlich sekä Tommi Kitti. Riku on tanssinut Just Jazz -ryhmän tuotannoissa vuodesta 1999 alkaen sekä Ooppera Skaalan teoksissa. Vuosien aikana on kertynyt kokemusta alan kilpailuista tanssijana, koreografina ja tuomarina – niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Televisiotöistä tanssijana mainittakoon yleisurheilun EM-kisojen avajaisnumero (2012) ohjaus Kari Heiskanen ja UMK-finaali (2014), jotka olivat Reija Wäreen koreografioimat. Tällä hetkellä Riku toimii freelance-tanssijana sekä opettaa mm. Suomen Kansallisoopperan balettioppilaitoksessa.

Matilda Härkönen

Toimisto

Showjazz, nykytanssi, disco/show, lastentanssi, esiintyvät ryhmät, koulutusryhmät

Matilda on valmistunut tanssipedagogiksi Savonia-Ammattikorkeakoulun Tanssiakatemiasta vuonna 2010 pääaineinaan jazz, nykytanssi ja tanssikasvatus. Matildalla on yli kymmenen vuoden opetuskokemus ja hän on esiintynyt ympäri Suomea. Yhtenä mieleenpainuvimpana kokemuksena tanssijan työ Silja Symphonylla.

Matilda on tanssinut aikoinaan myös Dance Artin, silloisen Riihimäen tanssistudion ensimmäisessä erikoiskoulutusryhmässä. Ylioppilaaksi hän kirjoitti Helsingissä Sibelius-lukion tanssilinjalta. Opiskelujen ohella Matilda opetti showtanssia ja oli tanssijana Show Team Jukka.K:lla. Kokemusta jazzista, baletista, nykytanssista ja showtanssista löytyy siis vuosien takaa.

Opettajana Matilda on energinen, kannustava ja positiivinen. Tunneilla on hyvä tekemisen meininki ja  sarjat ovat tanssillisia lämmittelystä lähtien. Tanssissa Matildalle on tärkeää teknisen kehityksen lisäksi ilmaisu ja heittäytyminen.

Roosa Ijäs

Nykytanssi, disco/show,  lastentanssi, koulutusryhmät

Roosa on valmistunut tanssijaksi Turun konservatoriosta pääaineenaan nykytanssi, baletti ja jazztanssi. Opiskelujen ohessa on hän on esiintynyt Åbo svenska teaternin Evita-musikaalissa, Tanssiteatteri Raatikon nykytanssiteoksessa Olenko Olento ja Riihimäen teatterin Anita-musikaalissa. Roosalla on myös kokemusta kilpailemisesta 10 vuoden ajalta (mm. Iittalan koreografiakilpailun voitto nuorten soolosarjassa 2006 ja SM Performing arts aikuisten jazzpienryhmä voitto 2009). Roosa kehittää omia taitojaan Suomessa vierailevien opettajien kursseilla (mm. Les Twins, Benny Ninja, Lynn Simons, Tokyo, Kaiti Dangerkat ja Wes Veldink). Nykyisin Helsingissä asuva Roosa on Hyvinkäältä kotoisin ja on itse yläasteikäisenä opiskellut Dance Artin koulutusryhmässä.

Opettaessaan Roosa painottaa monipuolista treenausta. Hänen repertuaariin lukeutuvat nyky, improvisaatio, show, street, jazz, house,waacking ja voguing. Roosan tunneilla putsataan tekniikkaa samalla kuin kehitetään musikaalisuutta, ilmaisua ja liikemuistia. Roosan mielestä on hienoa nähdä kun oppilaiden omat persoonalliset tyylit nousevat esiin!

Sini Mäenpää

Klassinen baletti, nykytanssi, koulutusryhmät

Sini Mäenpää on aloittanut tanssiopintonsa Keravan tanssiopistossa, missä hän opiskeli klassisen baletin laajan koulutusohjelman vuosina 1991–1999. Tanssijan koulutuksensa hän on saanut Tukholman Balettakademiessa suorittaen työharjoittelun Cullberg-baletissa.

Sini on toiminut tanssijana Helsingin Kaupunginteatterissa vuodesta 2006 alkaen. Lisäksi hän on työskennellyt freelance-tanssijana mm. Suomen Kansallisoopperassa, Tanssiryhmä Just Jazzissa sekä mm. Reija Wäreen, Marjo Kuuselan, Tommi Kitin ja Tarja Rinteen teoksissa. Hänellä on myös menestystä tanssikilpailuista sekä omalla tanssillaan että koreografioillaan, ja hän on useiden vuosien aikana tehnyt omaa taiteellista työtä yhdessä Riku Koskisen kanssa.

Tanssinopetustyötä Sini on tehnyt vuodesta 2001 alkaen useissa eri kouluissa. Dance Artilla Sini on opettanut vuodesta 2006 alkaen. Hän kuuluu Balettipedagogien yhdistykseen, joiden kursseilla hän on opiskellut mm. klassisen baletin didaktiikan. Kuluvana kautena hän toimii opettajana Dance Artin lisäksi mm. Suomen Kansallisoopperan balettioppilaitoksella, Lappeenrannan Tanssiopistossa sekä Tanssikoulu Liisa Nojosella Porissa.

Kimberly Idigpio

Lyrical jazz, Commercial Dance, Show/Heels, MTV Style, Disco/Show, koulutusryhmät

Kimberly Idigpio on ammattitanssija, tanssinopettaja ja koreografi. Hän on kotoisin Kaliforniasta, muutti Suomeen vuonna 2013 ja valmistui tanssinopettajaksi 2016 Savonian AMK Musiikki- ja Tanssiakatemiasta Kuopiosta. Valmistuttuaan Kimberly on työskennellyt ammattitanssijana useissa eri kokoonpanoissa kuten Jokerien Dance Team, Scandinavian Dancers, Eurobasket sekä moneen kertaan MM-kisoja myöten palkitussa Jari Saarelaisen Team F:ssa sekä tanssinut TV:ssa suositun Tähdet Tähdet-ohjelman tanssiryhmässä. Hän on kiertänyt ympäri Suomea tehden koreografioita ja opettaen useissa tanssikouluissa esimerkiksi Vaasassa, Tampereella, Helsingissä, Espoossa, Porissa, Turussa ja Riihimäellä. Kimberly on opettajana todella pidetty, hän haluaa antaa oppilailleen tanssitaidon lisäksi myös tärkeitä taitoja elämää ja hyvää tulevaisuutta varten. Kimberlyn tunnit ovat aina täynnä energiaa ja haasteita. Hän haluaa puskea jokaisen ulos omalta mukavuusalueeltaan uskomaan omiin kykyihin ja ylittämään itsensä.

Kimberly Idigpio is a dancer/dance educator/choreographer originally based in California. She moved to Finland in 2013 and graduated in 2016 with her bachelors degree in dance pedagogy from AMK Music and Dance in Kuopio.

Since then she has worked and danced professionally for Jokerit Dance Team, Scandinavian Dancers, Eurobasket, Jari Saarelainen’s Team F and TV Show Tähdet Tähdet.
She has worked all around Finland teaching and choreographing in cities such as Vaasa, Tampere, Helsinki, Espoo, Pori, Turku, and Riihimäki.

Her focus as a dance educator is to give students not only dance skills but life skills. Her classes are full of energy, very challenging and will push you out if your comfort zone.

Unna Terävä

Hip Hop, Lyrical Hip Hop, ER esiintyvä ryhmä

Aloitin tanssin noin 12-vuotiaana muutaman vuoden sirkusharrastuksen jälkeen showtanssilla. Myöhemmin siirryin mm. jazzin ja nykytanssin kautta katutanssilajeihin ja aloin treenaamaan aktiivisemmin hiphoppia sekä sittemmin mm. siévaa ja housea. Olen treenannut Dance.fi:llä, Danceteam Internationalilla, Footlightilla ja Helsingin tanssiopistossa sekä kilpaillut ja esiintynyt eri ryhmissä.

Pyrin itse treenaamaan paljon ja monipuolisesti eri lajeja, tekemään omia koreografioita sekä kilpailemaan ja esiintymään aina tilaisuuden tullen. Haluan myös aina oppia uutta kulttuurista tanssin ympärillä ja keskittyä myös kehonhuoltoon.

Opettajana ja ihmisenä olen energinen, kannustava, iloinen ja idearikas. Opetuksessani painotan ennen kaikkea tanssista saatavaan iloon, sen jakamiseen ja itseilmaisuun sekä itsensä yllättämiseen ja parhaassa tapauksessa ylittämiseen. Minulle todella tärkeää on myös musikaalisuus, ihan perustekniikan hiominen, uusien juttujen kokeileminen ja oivaltaminen sekä oma persoonallinen tyyli ja sen kehittäminen.

Rosa Helenius

Hip hop, esiintyvä ryhmä ER Hip Hop

Rosa aloitti tanssimisen 6-vuotiaana disco- ja show-tanssitunneilla, pian lajikirjo laajentui myös klassisiin lajeihin; balettiin, nyky- ja jazz tanssiin. 10 vuoden ikäisenä mukaan tulivat myös katutanssilajit, hip hop ja breakdance. Rosa on tanssinut aina hyvin monialaisesti klassisia, moderneja ja katutanssilajeja. Rosa on kilpaillut useissa kokoonpanoissa, ryhmissä ja soolo kilpailussa useiden vuosien ajan. Rosa osallistui mm. katutanssin EM-kilpailuihin vuonna 2011 ja edusti Suomea 13-vuotiaana ryhmänsä kanssa Lontoossa Disney Chanelin kilpailussa. Hänellä on paljon kokemusta myös esiintymisestä; niin musikaaleista, teatterista kuin televisiosta ja musiikkivideoistakin.

Rosa on käynyt Mäkelänrinteen urheilulukion, jossa hän oli tanssijoiden valmennusryhmässä. Lukiossa hän on saanut osana valmennustaan urheilukasvatuksen, ja oppinut paljon vartalon fysiologiasta, hyvinvoinnista, urheilijan elämäntavoista ja oikeaoppisesta harjoittelusta. Rosa on valmistunut vuonna 2017 restonomiksi ja opiskelee tällä hetkellä toista korkeakoulututkintoaan johdon assistenttityön ja kielten ohjelmassa.

Rosa on energinen ja iloinen persoona, joka tahtoo jakaa tanssin iloa kaikille!

”Tanssi ja taide ovat intohimoni, pyrin kehittämään itseäni tanssijana jatkuvasti mahdollisimman monipuolisesti!”

Roosa Merikari

Break Dance

Roosa Merikari aka Bgirl Rose-1 on breikkari ja lastenohjaaja-opiskelija Hyvinkäältä. Roosa kuuluu Suomen ensimmäiseen ja ainakin toistaiseksi ainoaan bgirleistä eli naisbreikkareista koostuvaan Eccentric Squad nimiseen katutanssiryhmään, joka on perustettu vuonna 2017.

Roosa aloitti tanssimisen 5-vuotiaana käyden erilaisissa lastentansseissa. Breikin Roosa löysi 9-vuotiaana, eikä paluuta enää ole ollut. Roosa kilpailee ja esiintyy aktiivisesti Suomessa ja vierailee satunnaisesti myös muilla mailla. Tanssin ohella Roosan harrastuksiin kuuluu rullalautailu ja kuntosali.

Opettajana Roosa on kannustava, energinen ja kaikki huomioonottava. Roosan tunneilla keskitytään perustekniikan hiomiseen ja oman persoonallisen tyylin löytämiseen.

Riina Laurila

Vieraileva opettaja, klassinen baletti

Riina Laurila on pitkän uran tehnyt ammattilaisballerina. Hän valmistui tanssijaksi Suomen Kansallisoopperan balettikoulusta vuonna 1992 ja jäi eläkkeelle Suomen Kansallisbaletista vuonna 2018.

Riina aloitti tanssiopintonsa 5-vuotiaana Liisa Nojosen tanssikoulussa Porissa, josta hän siirtyi jatko-opintoihin Suomen Kansallisoopperan balettikouluun 15-vuotiaana. Ammattilaisena Kansallisbaletissa Riina on tanssinut 1187 esitystä kuorotehtävistä aina päärooleihin asti. Vuonna 1993 Riina voitti EBU:n balettikilpailun Suomen karsinnan ja edusti maatamme eurovision nuorten tanssijoiden kilpailussa Tukholmassa. Riina pääsi kilpailun finaaliin, joka esitettiin suorana lähetyksenä yli 300 miljoonalle katsojalle ympäri Eurooppaa. Riina on edustanut Suomea myös muissa kansainvälisissä tanssikilpailuissa: Pariisi, Ranska 1992, Jackson, USA 1994, ITI Helsinki, Suomi 1995. Riina on saanut useita tunnustuspalkintoja ja stipendejä: Pro dance-stipendi 1993, Porin kaupungin apuraha 1994, Philip Morris -stipendi 1996, Suomalais-ruotsalaisen kulttuurirahaston apuraha 1998, Suomen Kansallisoopperan tukirahaston stipendi 2004 sekä Suomen kulttuurirahaston stipendi. Riina on myös palkittu Suomen näyttämötaiteen kultaisella ansiomerkillä.

Esityskauden 2000-2001 Riina työskenteli Lido-kabareessa Pariisissa estraditaikuuden maailmanmestari Marko Karvon avustajana. Esiintymiskokemusta Riinalle karttui tuona aikana noin 600 esityksen verran. Lidon lisäksi Marko ja Riina esiintyivät vuonna 2001 kiertueella Ranskassa useissa eri teattereissa ja Ranskan televisiossa. Riina treenasi balettia Pariisin oopperassa vuonna 2001.

Riina on opettanut balettia tanssijan työn ohella yli 10 vuotta. Hän on tehnyt koreografioita ja opettanut Suomen Kansallisoopperassa ja baletissa, Hämeenlinnan Tanssi- ja liikuntakeskuksessa ja tanssikoulu Dance Artissa. Riina opiskelee Helsingin yliopiston teologisessa tiedekunnassa. Hänellä on suoritettuna sivuaineet psykologiasta, sosiaalipsykologiasta, erityispedagogiikasta ja viestinnästä.

Riinan tavoitteena on luoda tunneille positiivinen oppimisilmapiiri. Riina suhtautuu balettiin intohimoisesti huumoria unohtamatta. Riinan roolit Kansallisbaletissa ovat usein olleet hersyviä ja iloisia – kuten Riina itse. Tanssin opettamiseen hän suhtautuu kuitenkin asian vaatimalla vakavuudella. Tehdään tulosta – mutta ilon kautta!

Sofia Wilenius

Sofia aloitti tanssimisen 3 vuotiaana ja siitä lähtien tanssi on ollut aina osa hänen elämäänsä. 7-vuotiaana baletti alkoi kiinnostaa muita lajeja enemmän. Sofia halusi silti monipuolisuutta tanssimiseen, joten hän harrasti monia tanssilajeja kuten baletti, nykytanssi, jazz, disco show, break dance ja flamenco.

Vuonna 2009 Sofia valittiin Suomen kansallisoopperan balettioppilaitokseen opiskelemaan balettia nuorisoasteelle. Opiskelujen myötä Sofialle aukesi huikea mahdollisuus esiintyä Kansallisoopperan tähtitanssijoiden kanssa samalla lavalla koko illan baleteissa Joutsenlampi ja Liisa ihmemaassa, toki muitakin esiintymisiä on kertynyt opiskelujen edetessä. Sofia on opiskellut balettia lisäksi balettiseminaarissa Tukholmassa ja Oslossa. Sofia on harjoitellut myös monien kansainvälisten huippujen tunneilla. Tällä hetkellä hän suorittaa tanssitaiteen laajaa tutkintoa.

Opettajana Sofia haluaa olla oppilailleen hyvä esikuva ja kantaa tärkeänä pitämänsä vastuun klassisen baletin perinteiden eteenpäin viemisestä uusille sukupolville. Tanssin lisäksi Sofia on kuulunut nuorisoteatteriin monta vuotta ja esiintynyt mm. kesäteatterissa Heinähattu ja vilttitossu-näytelmässä Heinähattuna vuonna 2007. Toinen tärkeä harrastus Sofialle on ollut musiikki. Hän on soittanut saksofonia Riihimäen musiikkiopistossa 7 vuotta.

Maisa Matinlassi

Akrobatia, alkeisbaletti, showtanssi, lastentanssit, esiintyvät ryhmät

Maisa on opettanut monipuolisesti eri lajeja mm. lastentanssia, showtanssia, nykytanssia ja esiintyviä ryhmiä Hyvinkään Tanssiopistolla vuodesta 2009. Hän on myös kilpaillut ja esiintynyt, mm. Performing Arts -kisoissa sekä kouluaikoina Power Mover -kisoissa.

”Käytän tanssiessa ja opetuksessa paljon eri musiikkeja ja kannustan luovuuteen ja musiikin luoman tunnetilan ilmaisemiseen. Oma tyylini on hyvin pehmeä, mutta nautin myös räjähtävästä ja intensiivisestä voimasta, varsinkin isoista hypyistä. Pyrin jatkuvasti kehittymään niin tanssijana kuin opettajana ja löydän aina ympäriltäni ideoita ja inspiraatioita – musiikeista joita kuulen, ihmisistä joita tapaan ja paikoista joita näen sekä asioista joita koen. Opettajana olen positiivinen ja rauhallinen.  Viihdyn lasten parissa, heidän aitous ja iloinen energia on tarttuvaa. Tunneilla ketään ei jätetä porukan ulkopuolelle vaan tanssitaan ja nauretaan yhdessä. Tärkeää on, että jokainen viihtyy ja pidetään hauskaa tanssien. Haluan innostaa oppilaita löytämään tanssinilon ja ilmaisemaan itseään, oppimaan uutta ja ylittämään itsensä.”

Tino Majamäki

Break dance, koulutusryhmät

Yhteystietomme

Toimipisteet


Dance Art - Riihimäki
Hämeenkatu 25-27, 11100 Riihimäki
(Kauppakeskus Majakka 2.krs)


 


Dance Art - Hyvinkää
Ahokaari 6, 05460 Hyvinkää


Toimisto


toimisto@danceart.fi
040 705 26 34

(aukioloajat ajankohtaista osiossa)

Rehtori Minni Arposuo
rehtori@danceart.fi
040 535 85 77


Voit myös ottaa yhteyttä täyttämällä ja lähettämällä alla olevan lomakkeen. Vastaamme mahdollisimman pian.