Minni Arposuo

Rehtori, Dance Artin perustaja

Lastentanssi, nykytanssi, jazztanssi, klassinen baletti, fit dance, koulutusryhmät

Minni on opettajana lämmin ja helposti lähestyttävä. Selkeys, tehokkuus ja määrätietoisuus sekä oppilaista inspiroituminen kuvaavat hyvin Minniä opettajana. Vaikka tunneilla on tiukat säännöt, tuovat ne Minnin mukaan mukanaan turvallisuutta ja luovat hyvän pohjan rauhalliselle oppimisympäristölle.  Erityisesti lapset ja nuoret ovat lähellä Minnin sydäntä. Yhtä vahvasti kuin Minni on tanssinopettaja, hän on myös  tanssikasvattaja. Minnin tunneilla ketään ei jätetä ulkopuolelle vaan kaikki ovat kavereita keskenään. Jokainen saa olla oma itsensä. Minni rakastaa kannustaa, kehua ja rohkaista. Parasta on, kun oppilas ylittää itsensä omalla epämukavuusalueellaan. Minnille kaikki ovat helmiä suuressa tanssimeressä. Jokainen voi oppia tanssimaan ja saavuttaa kaikki unelmat, joita uskaltaa itselleen asettaa.

Lue lisää

Karoliina Rosenberg

Klassinen baletti, koulutusryhmät

Karoliina on valmistunut tanssijaksi Outokummun tanssin koulutuslinjalta 2014 ja valmistuu keväällä 2017 Tanssinopettajaksi Savonia Ammattikorkeakoulusta.

Hän on työskennellyt laaja-alaisesti taiteen kentällä niin tanssijana, koreografina kuin opettajanakin ja on erityisen kiinnostunut kehosta ja sen rajattomuudesta, kaikesta mitä meissä jo on ja miten saisimme valjastettua sen käyttöömme omassa tanssissamme.
        Karoliina pitää arvossa opetuksen dialogisuutta ja kannustavaa oppimisilmapiiriä.
        ”Tunne kehosi, tanssi tunteesi!”

Riku Koskinen

Klassinen baletti, nykytanssi, koulutusryhmät

Riku Koskinen on valmistunut Teatterikorkeakoulun tanssitaiteen laitokselta tanssijaksi vuonna 2003. Hän on myös ollut vaihto-opiskelijana Tukholman Danshögskolanissa sekä treenannut ammattilaisten kesäkursseilla Balettakademiessa. Hän on lisäksi valmistunut Somatic Pilates -ohjaajaksi vuonna 2014. Hän on kartuttanut taitojaan mm. New Yorkissa (Broadway Dance Center, Steps) ja Pariisissa (Studio Harmonic) sekä lukuisilla tiiviskursseilla kotimaassa ja ulkomailla. Opettajista mainittakoon mm. Carolyn Carlson, Jorma Uotinen, Corinne Lanselle, Donald McKayle, Matt Mattox, Lynn Simonsson, Max Stone ym.

Riku on viimeisten 15 vuoden aikana tanssinut monissa musikaaleissa (Evita, Cats, Tuhkimo, Yön Sisar, Onnen maa jne.), Tanssiteatteri Raatikon tuotannoissa sekä Suomen eturivin koreografien ohjauksessa, joista mainittakoon mm. Marjo Kuusela, Reija Wäre, Markku Nenonen, Tarja Rinne, Thomas Freudlich sekä Tommi Kitti. Riku on tanssinut Just Jazz -ryhmän tuotannoissa vuodesta 1999 alkaen sekä Ooppera Skaalan teoksissa. Vuosien aikana on kertynyt kokemusta alan kilpailuista tanssijana, koreografina ja tuomarina – niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Televisiotöistä tanssijana mainittakoon yleisurheilun EM-kisojen avajaisnumero (2012) ohjaus Kari Heiskanen ja UMK-finaali (2014), jotka olivat Reija Wäreen koreografioimat. Tällä hetkellä Riku toimii freelance-tanssijana sekä opettaa mm. Suomen Kansallisoopperan balettioppilaitoksessa.

Matilda Härkönen

Showjazz, nykytanssi, disco/show, esiintyvät ryhmät, koulutusryhmät

Matilda on Riihimäen tanssistudion erikoiskoulutusryhmän kasvatteja, ja hän on tanssinut pitkään jazzia, nykytanssia, balettia ja showtanssia. Riihimäen tanssistudion lisäksi Matilda harjoitteli Helsingin eri tanssikouluissa ja vuonna 2003 hänet valittiin opiskelemaan Helsinkiin Sibelius-lukion tanssilinjalle. Lukion ohella Matilda opetti showtanssia ja oli tanssijana Show Team Jukka.K:lla.

Keväällä 2010 Matilda valmistui tanssipedagogiksi Savonia-ammattikorkeakoulun Tanssiakatemiasta. Nelivuotiseen koulutusohjelmaan kuului muun muassa jazzin, baletin ja nykytanssin opiskelua ja lastentanssiin perehtymistä.

Matilda on esiintynyt ympäri Suomea ja viimeisimpänä hän oli kuukauden tanssijana Silja Symphonilla. Lisäksi hän on osallistunut eri tanssikilpailuihin sekä tanssijana että koreografina. Tanssissa Matildalle on tärkeää muun muassa ilmaisu ja liikkeelle antautuminen.

Roosa Ijäs

Nykytanssi, disco/show,  lastentanssi, koulutusryhmät

Roosa on valmistunut tanssijaksi Turun konservatoriosta pääaineenaan nykytanssi, baletti ja jazztanssi. Opiskelujen ohessa on hän on esiintynyt Åbo svenska teaternin Evita-musikaalissa, Tanssiteatteri Raatikon nykytanssiteoksessa Olenko Olento ja Riihimäen teatterin Anita-musikaalissa. Roosalla on myös kokemusta kilpailemisesta 10 vuoden ajalta (mm. Iittalan koreografiakilpailun voitto nuorten soolosarjassa 2006 ja SM Performing arts aikuisten jazzpienryhmä voitto 2009). Roosa kehittää omia taitojaan Suomessa vierailevien opettajien kursseilla (mm. Les Twins, Benny Ninja, Lynn Simons, Tokyo, Kaiti Dangerkat ja Wes Veldink). Nykyisin Helsingissä asuva Roosa on Hyvinkäältä kotoisin ja on itse yläasteikäisenä opiskellut Dance Artin koulutusryhmässä.

Opettaessaan Roosa painottaa monipuolista treenausta. Hänen repertuaariin lukeutuvat nyky, improvisaatio, show, street, jazz, house,waacking ja voguing. Roosan tunneilla putsataan tekniikkaa samalla kuin kehitetään musikaalisuutta, ilmaisua ja liikemuistia. Roosan mielestä on hienoa nähdä kun oppilaiden omat persoonalliset tyylit nousevat esiin!

Sini Mäenpää

Klassinen baletti, nykytanssi, koulutusryhmät

Sini Mäenpää on aloittanut tanssiopintonsa Keravan tanssiopistossa, missä hän opiskeli klassisen baletin laajan koulutusohjelman vuosina 1991–1999. Tanssijan koulutuksensa hän on saanut Tukholman Balettakademiessa suorittaen työharjoittelun Cullberg-baletissa.

Sini on toiminut tanssijana Helsingin Kaupunginteatterissa vuodesta 2006 alkaen. Lisäksi hän on työskennellyt freelance-tanssijana mm. Suomen Kansallisoopperassa, Tanssiryhmä Just Jazzissa sekä mm. Reija Wäreen, Marjo Kuuselan, Tommi Kitin ja Tarja Rinteen teoksissa. Hänellä on myös menestystä tanssikilpailuista sekä omalla tanssillaan että koreografioillaan, ja hän on useiden vuosien aikana tehnyt omaa taiteellista työtä yhdessä Riku Koskisen kanssa.

Tanssinopetustyötä Sini on tehnyt vuodesta 2001 alkaen useissa eri kouluissa. Dance Artilla Sini on opettanut vuodesta 2006 alkaen. Hän kuuluu Balettipedagogien yhdistykseen, joiden kursseilla hän on opiskellut mm. klassisen baletin didaktiikan. Kuluvana kautena hän toimii opettajana Dance Artin lisäksi mm. Suomen Kansallisoopperan balettioppilaitoksella, Lappeenrannan Tanssiopistossa sekä Tanssikoulu Liisa Nojosella Porissa.

Diana ”Tipu” Anttila

MTV dance, Showtanssi, akrobatia, koulutusryhmät

Tipu on super energinen ja innokas opetttaja, joka rakastaa tanssimista yli kaiken. Tanssiharrastuksensa hän aloitti 11-vuotiaana, treenaten showta, hiphoppia, jazzia ja discotanssia, sekä lisäksi akrobatiaa. Jo 13-vuotiaana hänet bongattiin keikkailevaan tanssiryhmään, ja siitä lähtien hän on tanssinut ammatikseen.

Diana on voittanut SM-hopeaa showparitanssissa vuosina 1997 ja 1998, SM-pronssia discotanssissa 1997, sekä duodiscon Suomenmestaruuden parinsa Suvi Lehvosen kanssa 1999.

Hänellä on vankka kokemus show-alalta; teattereista, (mm Grease musikaali) laivoilta sekä televisiosta. Diana on tanssinut useiden artistien taustalla, kuten Jari Sillanpää, Eini, Sandhja, Antti Tuisku.. Tällä hetkellä hän toimii Divet shown tanssijana, sekä luotsaa omaa tanssiryhmää. Dianan tunneilla tehdään cooleja koreografioita sekä pidetään hauskaa!

Unna Terävä

Hip hop, street dance, sievá, street kids, koulutusryhmät

Aloitin tanssin noin 12-vuotiaana muutaman vuoden sirkusharrastuksen jälkeen showtanssilla. Myöhemmin siirryin mm. jazzin ja nykytanssin kautta katutanssilajeihin ja aloin treenaamaan aktiivisemmin hiphoppia sekä sittemmin mm. siévaa ja housea. Olen treenannut Dance.fi:llä, Danceteam Internationalilla, Footlightilla ja Helsingin tanssiopistossa sekä kilpaillut ja esiintynyt eri ryhmissä.

Pyrin itse treenaamaan paljon ja monipuolisesti eri lajeja, tekemään omia koreografioita sekä kilpailemaan ja esiintymään aina tilaisuuden tullen. Haluan myös aina oppia uutta kulttuurista tanssin ympärillä ja keskittyä myös kehonhuoltoon.

Opettajana ja ihmisenä olen energinen, kannustava, iloinen ja idearikas. Opetuksessani painotan ennen kaikkea tanssista saatavaan iloon, sen jakamiseen ja itseilmaisuun sekä itsensä yllättämiseen ja parhaassa tapauksessa ylittämiseen. Minulle todella tärkeää on myös musikaalisuus, ihan perustekniikan hiominen, uusien juttujen kokeileminen ja oivaltaminen sekä oma persoonallinen tyyli ja sen kehittäminen.

Roosa Merikari

Break dance

Roosa aloitti tanssimisen 5-vuotiaana lastentanssissa, jonka jälkeen hän siirtyi discoon ja hip hoppiin. Breikkaamaan Roosa alkoi 9-vuotiaana.

Roosa on harrastanut myös tennistä ja jalkapalloa. Nykyään tanssin lisäksi Roosa lautailee kesäisin ja talvisin. Roosa on toiminut Dance Artilla breakdance-tuntien sijaisena ja suorittanut työelämään tutustumisesensa Dance Artilla, päiväkodissa ja liikuntakeskuksessa. Roosa on alkanut kilpailemaan breakdancessa ja osallistunut mm. breakdancen SM-kisoihin.

”Haluan kehittyä aina vain paremmaksi breikkariksi ja unelmanani on päästä pitkälle tällä saralla.”

Riina Laurila

Klassinen baletti

Riina Laurila on pitkän uran tehnyt ammattilaisballerina. Hän valmistui tanssijaksi Suomen Kansallisoopperan balettikoulusta vuonna 1992 ja jäi eläkkeelle Suomen Kansallisbaletista vuonna 2018.

Riina aloitti tanssiopintonsa 5-vuotiaana Liisa Nojosen tanssikoulussa Porissa, josta hän siirtyi jatko-opintoihin Suomen Kansallisoopperan balettikouluun 15-vuotiaana. Ammattilaisena Kansallisbaletissa Riina on tanssinut 1187 esitystä kuorotehtävistä aina päärooleihin asti. Vuonna 1993 Riina voitti EBU:n balettikilpailun Suomen karsinnan ja edusti maatamme eurovision nuorten tanssijoiden kilpailussa Tukholmassa. Riina pääsi kilpailun finaaliin, joka esitettiin suorana lähetyksenä yli 300 miljoonalle katsojalle ympäri Eurooppaa. Riina on edustanut Suomea myös muissa kansainvälisissä tanssikilpailuissa: Pariisi, Ranska 1992, Jackson, USA 1994, ITI Helsinki, Suomi 1995. Riina on saanut useita tunnustuspalkintoja ja stipendejä: Pro dance-stipendi 1993, Porin kaupungin apuraha 1994, Philip Morris -stipendi 1996, Suomalais-ruotsalaisen kulttuurirahaston apuraha 1998, Suomen Kansallisoopperan tukirahaston stipendi 2004 sekä Suomen kulttuurirahaston stipendi. Riina on myös palkittu Suomen näyttämötaiteen kultaisella ansiomerkillä.

Esityskauden 2000-2001 Riina työskenteli Lido-kabareessa Pariisissa estraditaikuuden maailmanmestari Marko Karvon avustajana. Esiintymiskokemusta Riinalle karttui tuona aikana noin 600 esityksen verran. Lidon lisäksi Marko ja Riina esiintyivät vuonna 2001 kiertueella Ranskassa useissa eri teattereissa ja Ranskan televisiossa. Riina treenasi balettia Pariisin oopperassa vuonna 2001.

Riina on opettanut balettia tanssijan työn ohella yli 10 vuotta. Hän on tehnyt koreografioita ja opettanut Suomen Kansallisoopperassa ja baletissa, Hämeenlinnan Tanssi- ja liikuntakeskuksessa ja tanssikoulu Dance Artissa. Riina opiskelee Helsingin yliopiston teologisessa tiedekunnassa. Hänellä on suoritettuna sivuaineet psykologiasta, sosiaalipsykologiasta, erityispedagogiikasta ja viestinnästä.

Riinan tavoitteena on luoda tunneille positiivinen oppimisilmapiiri. Riina suhtautuu balettiin intohimoisesti huumoria unohtamatta. Riinan roolit Kansallisbaletissa ovat usein olleet hersyviä ja iloisia – kuten Riina itse. Tanssin opettamiseen hän suhtautuu kuitenkin asian vaatimalla vakavuudella. Tehdään tulosta – mutta ilon kautta!

Sofia Wilenius

Sofia aloitti tanssimisen 3 vuotiaana ja siitä lähtien tanssi on ollut aina osa hänen elämäänsä. 7-vuotiaana baletti alkoi kiinnostaa muita lajeja enemmän. Sofia halusi silti monipuolisuutta tanssimiseen, joten hän harrasti monia tanssilajeja kuten baletti, nykytanssi, jazz, disco show, break dance ja flamenco.

Vuonna 2009 Sofia valittiin Suomen kansallisoopperan balettioppilaitokseen opiskelemaan balettia nuorisoasteelle. Opiskelujen myötä Sofialle aukesi huikea mahdollisuus esiintyä Kansallisoopperan tähtitanssijoiden kanssa samalla lavalla koko illan baleteissa Joutsenlampi ja Liisa ihmemaassa, toki muitakin esiintymisiä on kertynyt opiskelujen edetessä. Sofia on opiskellut balettia lisäksi balettiseminaarissa Tukholmassa ja Oslossa. Sofia on harjoitellut myös monien kansainvälisten huippujen tunneilla. Tällä hetkellä hän suorittaa tanssitaiteen laajaa tutkintoa.

Opettajana Sofia haluaa olla oppilailleen hyvä esikuva ja kantaa tärkeänä pitämänsä vastuun klassisen baletin perinteiden eteenpäin viemisestä uusille sukupolville. Tanssin lisäksi Sofia on kuulunut nuorisoteatteriin monta vuotta ja esiintynyt mm. kesäteatterissa Heinähattu ja vilttitossu-näytelmässä Heinähattuna vuonna 2007. Toinen tärkeä harrastus Sofialle on ollut musiikki. Hän on soittanut saksofonia Riihimäen musiikkiopistossa 7 vuotta.

Maisa Matinlassi

Akrobatia, alkeisbaletti, showtanssi, lastentanssit, esiintyvät ryhmät

Maisa on opettanut monipuolisesti eri lajeja mm. lastentanssia, showtanssia, nykytanssia ja esiintyviä ryhmiä Hyvinkään Tanssiopistolla vuodesta 2009. Hän on myös kilpaillut ja esiintynyt, mm. Performing Arts -kisoissa sekä kouluaikoina Power Mover -kisoissa.

”Käytän tanssiessa ja opetuksessa paljon eri musiikkeja ja kannustan luovuuteen ja musiikin luoman tunnetilan ilmaisemiseen. Oma tyylini on hyvin pehmeä, mutta nautin myös räjähtävästä ja intensiivisestä voimasta, varsinkin isoista hypyistä. Pyrin jatkuvasti kehittymään niin tanssijana kuin opettajana ja löydän aina ympäriltäni ideoita ja inspiraatioita – musiikeista joita kuulen, ihmisistä joita tapaan ja paikoista joita näen sekä asioista joita koen. Opettajana olen positiivinen ja rauhallinen.  Viihdyn lasten parissa, heidän aitous ja iloinen energia on tarttuvaa. Tunneilla ketään ei jätetä porukan ulkopuolelle vaan tanssitaan ja nauretaan yhdessä. Tärkeää on, että jokainen viihtyy ja pidetään hauskaa tanssien. Haluan innostaa oppilaita löytämään tanssinilon ja ilmaisemaan itseään, oppimaan uutta ja ylittämään itsensä.”

Amanda Pylkkänen

Tempputanssi, jazztanssi, nykytanssi, akrobatia

Amanda opiskelee tanssipedagogiikan kandidaatintutkintoa Dans och Circushögskolanissa päälajeina jazztanssi, ja sivuaineina nykytanssi ja klassinen baletti. Amanda valmistuu keväällä 2018. Amandalla on vahva tausta jazzista ja nykytanssista ja hänellä on myös kokemusta Mattox-ja Simonson tekniikoista ja musikaalitanssista.

Amanda on avoin, ystävällinen ja positiivinen ja hänen vahvuuksia ovat vahva tekninen osaaminen sekä monipuolisuus. Opettajana Amanda on lempeä ja rohkaiseva mutta samalla myös sopivan tiukka. Amandalle on tärkeää, että jokainen saa kehittyä omassa tahdissaan, mutta samalla hän haluaa antaa eväitä niille, jotka haluavat kehittyä ja tähdätä pitkäjänteiseen tanssin harrastamiseen.

Tino Majamäki

Break dance, koulutusryhmät

Kimberly Idigpio

Vieraileva opettaja, koulutusryhmät

Yhteystietomme

Toimipisteet


Dance Art - Riihimäki
Hämeenkatu 25-27, 11100 Riihimäki
(Kauppakeskus Majakka 2.krs)


 


Dance Art - Hyvinkää
Ahokaari 6, 05460 Hyvinkää


Toimisto


toimisto@danceart.fi
040 705 26 34

(aukioloajat ajankohtaista osiossa)

Rehtori Minni Arposuo
rehtori@danceart.fi
040 535 85 77


Voit myös ottaa yhteyttä täyttämällä ja lähettämällä alla olevan lomakkeen. Vastaamme mahdollisimman pian.


Ruksi ruutuun, jos et ole Robotti *