Tempputanssi 3-4v, 4-5v, 5-6v:

Vauhdikas tanssitunti liikkumista, temppuilua ja tanssimista rakastaville lapsille. Kehitetään perusliikunnallisia taitoja sekä lapsen motoriikkaa musiikin ja temppujen vauhdittamana.

Tutustutaan tanssin perusteisiin leikinomaisessa muodossa. Opetellaan toimimaan ryhmässä, parin kanssa ja itsenäisesti. Tutustutaan omaan kehoon ja erilaisiin muotoihin. Opitaan liikkumaan tilassa ja hahmottamaan oman kehon toimintaa suhteessa ympäröivään tilaan. Tunti sisältää erilaisia musiikki- ja rytmiharjoituksia, luovia improvisaatioharjoituksia ja ikäkaudelle sopivaa tanssitekniikkaa.

Satubaletti 3-4v, 4-5v, 5-6v:

Valloittava baletillinen tanssituokio lapsille. Perhoset, keijut, tanssivat kukkaset, prinsessa- ja prinssiunelmat sekä muut balettimaailman ihanat  illuusiot tanssitaan yhdessä todeksi. Tanssillisuus, sulavat ja pehmeät liikkeet, kevyet hypähtelyt ja sipsutukset kuvaavat hyvin näiden tuntien sisältöä.

Tunti kehittää lapsen kehontuntemusta, itsensä hahmottamista tilassa, musiikin ja rytmin tuntemusta sekä sosiaalisia taitoja. Tutustutaan baletin alkeistekniikkaan. Opettaa lasta toimimaan ryhmässä, kunnioittamaan ryhmäkavereita ja toimimaan annettujen sääntöjen mukaan.

Tanssiviskarit 5-6v.

Tutustutaan tanssin perusteisiin. Opetellaan toimimaan ryhmässä, parin kanssa ja itsenäisesti. Tutustutaan omaan kehoon ja erilaisiin muotoihin. Opitaan liikkumaan tilassa ja hahmottamaan oman kehon toimintaa suhteessa ympäröivään tilaan. Tunti sisältää erilaisia musiikki- ja rytmiharjoituksia, luovia improvisaatioharjoituksia, ikäkaudelle sopivaa tanssitekniikkaa sekä helppoja tanssisarjoja.

Tanssieskarit 6-7v.

Jatkovuosi tanssiviskareille. Tutustutaan edelleen tanssin perusteisiin ja edetään kohti vaativampia kehon koordinaatio/tasapaino/ muita teknisiä harjoitteita. Sisältää ryhmä- ja pariharjoitteita sekä itsenäistä työskentelyä oman kehon ja liikkeen parissa. Oman kehon käyttö, erilaiset muodot ja liikelaadut. Tilassa liikkuminen yksin ja yhdessä.  Rytmiikkaa, improvisaatioharjoituksia, ikäkaudelle sopivaa tanssitekniikkaa sekä helppoja tanssisarjoja.

Tanssieskarivuoden päätteeksi oppilas tekee valinnan millä lajitunneilla hän aloittaa varsinaisen tanssin yleisen oppimäärän opiskelun. Suosituksena baletti ja nykytanssi.

Nykytanssi, lapset

Moderniin ja luovaan tanssiin suuntautuvaa opetusta lapsille. Opetellaan kehon hallintaa kehitetään fyysistä kuntoa ja etsitään erilaisia ilmaisumahdollisuuksia. Tunti sisältää rytmi-ja improvisaatioharjoituksia, parityöskentelyä ja ikäkaudelle sopivaa tanssitekniikkaa sekä helppoa akrobatiaa.

Nykytanssi

Tutustutaan nykytanssin perustekniikoihin. Tunti sisältää nykytanssille ominaista lattiatekniikkaa, kehon vapaata liikkumista tilassa, musiikin ja rytmin yhdistämistä liikkeeseen sekä improvisaatiota. Lisäksi voimaa, notkeutta ja koordinaatiota kehittäviä harjoituksia.

Baletti alkeet ja perus

Tunneilla harjoitellaan klassisen baletin liikemateriaalia tanko- ja keskilattiaharjoitusten avulla. Tavoitteena on oikean vartalon asennon ja aukikierron löytäminen sekä lihasvoiman ja notkeuden lisääminen.

Klassinen baletti I, II, III, IV, jatko

Tunneilla harjoitellaan klassisen baletin liikemateriaalia tanko- ja keskilattiaharjoitteiden avulla. Tavoitteena oikean vartalon asennon löytäminen, aukikierto, lihasvoiman ja notkeuden kehittäminen. Lisäksi opiskellaan käsien asentojen ja koordinaatioiden hallintaa, musikaalisuutta ja tanssinilmaisua.

Aikuisbaletti

Kuntoa kohottava baletin perusharjoituksista koostuva tunti aikuisille. Tunnilta   ryhtiä ja kannatusta kehoon, notkeutta ja elastisuutta lihaksiin ja siroutta ja sulavuutta olemukseen. Ei vaadi aiempaa kokemusta.

Showjazz alkeet ja alkeis2

Tutustutaan jazztanssin alkeisiin. Tunti sisältää erilaisia rytmi- ja koordinaatioharjoituksia, lihasvoimaa ja notkeutta kehittäviä   perussarjoja, piruettiharjoituksia sekä hyppyjä. Ei vaadi aiempaa kokemusta.

Showjazz perus/jatko

Jazztanssin perustekniikoihin pohjautuvaa tanssitreeniä. Tunti sisältää erilaisia rytmi- ja koordinaatioharjoituksia, lihasvoimaa ja notkeutta kehittäviä perussarjoja, piruettiharjoituksia sekä hyppyjä. Tehdään pidempiä tanssisommitelmia ja showtyylisiä koreografioita.

Disco/show

Tunnilla tanssitaan paljon erilaisia sarjoja nykyhetken musiikin tahdissa. Liikemateriaali myötäilee tämän päivän musiikkivideoiden tanssiosuuksia. Tämän tunnin lisäksi suositellaan otettavaksi myös yksi tanssitekniikkatunti/viikko (jazz, baletti, tanssitekniikka).

Show

Esittävän tanssin tunti, jolla tanssitaan monipuolisesti eri tyylilajeihin perustuvia tanssikoreografioita, musiikkina soi eri aikakausien musiikki. Tunnit koostuvat tanssillisesta alkulämmittelystä, venyttelyistä, lattianpoikki sarjoista ja koreografiaharjoittelusta. Tunti sopii kaikille eri tanssityyleistä kiinnostuneille harrastajille. Pääpaino tunnilla on tanssimisessa, tämän lisäksi suosittelemme toiseksi viikkotunniksi tanssiteknistä tuntia (jazz, nykytanssi tai baletti)

MTV Dance

MTV Dance yli 12v tunnilla keskitytään opettelemaan makeimpia tansseja musiikkivideoilta ja YouTube-kanavilta. Tarkoitus on jäljitellä koreografiat hyvin tarkasti. Tällä tunnilla jorataan kovaa!

Show Kids 6-8v ja 7-9v

Vauhdikas tanssitunti lapsille showtanssin elementein höystettynä. Tunnilla tanssitaan eri tyylisiä tansseja. Show Kids I 6-8v suositellaan niille, joilla ei ole aiempaa tanssikokemusta. Show Kids II 7-9v sopii Show Kids I kurssin suorittaneille tai useamman vuoden lastentanssiryhmissä tanssineille.

Break dance

Tunnilla opitaan breakdancen perusteita ja erilaisia temppuja, akrobatiaa sekä tanssillisia elementtejä, jotka kehittävät kehon hallintaa. Tunnilla soitetaan tyyliin kuuluvaa musiikkia.

Akrobatia

Tunnilla harjoitellaan perusliikunnallisia taitoja ja akrobatiaa. Ikäkauden mukaan edetään aloittaen helpommista ja edeten vaikeampiin akrobatialiikkeisiin. Liikkeisiin kuuluu mm. kuperkeikat, päälläseisonta, käsinseisonta, erilaiset kärrynpyörät ja siltakaadot. Tunti sisältää myös voima- ja notkeusharjoittelua. Tunti soveltuu hyvin niin tytöille kuin pojillekin, jotka ovat kiinnostuneet kaikenlaisista tempuista. Kukin saa edetä tunnilla omassa tahdissa.

Hip Hop

Opetellaan liikkumaan rytmissä ja omaksumaan hip hopille ominainen tyyli. Tunnilla harjoitellaan hip hopin perusaskeleita ja tehdään myös lihaskuntoa ja kestävyyttä lisääviä harjoituksia sekä notkeutta lisääviä venytyksiä. Vesipullo ja sisäkengät mukaan.

Siéva

Siéva on katutanssin uusi suomalaissyntyinen tyylilaji, jonka tavoitteena on koota ihmiset yhteen kokemaan ja tuntemaan tanssin voima yhdessä. Liikkeiden linjat ovat suoria ja selkeitä. Tanssi rakentuu yksinkertaisista, mutta näyttävistä perusliikkeistä. Esimerkiksi käsiliikkeitä nimitetään tassuiksi. Tunnusomaista Siévalle ovat myös erilaiset liu’ut ja voiman käyttö vartalosta tanssijan sisimmästä ulospäin. Siéva luo sivustakatsojalle vahvan tunteen sielukkaasta ja voimallisesta tanssista. Tanssin voimaannuttava vaikutus on tässä lajissa vahvasti läsnä.  Koska Siéva on lajina vasta hyvin nuori, jokainen tanssija tuo lajiin aina jotain omaa ja on mukana kehittämässä lajin ominaispiirteitä.

Fit Dance

Hikinen ja vauhdikas tanssitunti kaikille niille, jotka haluavat kehittää kuntoaan tanssin avulla. Tunti sisältää tanssin eri tyylilajiehin sommiteltuja vauhdikkaita tansseja showtanssin elementein höystettynä.

Syvävenytys

Tunti alkaa kevyellä lämmittelyllä, jonka jälkeen käydään kehon eri lihasryhmät rauhallisesti venyttäen läpi. Pukeudu lämpimästi.

Esiintyvät ryhmä ER 2 yli 14v

Näillä tunneilla keskitytään tekemään esityskoreografioita. Tuntiharjoitteet tähtäävät esityskoreografioissa tarvittavien taitojen kehittämiseen. Haetaan esiintymisvarmuutta, kehitetään ilmaisukykyä ja notkeutta. Ryhmät esiintyvät mahdollisuuksien mukaan paikallisissa tapahtumissa. Näihin ryhmiin ei ole pääsykoetta vaan oppilaspaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Koulutusryhmät (valinta pääsykokeen kautta)

DA Kiteet, DA Hileet, DA Tähdet, DA Säteet, Demi Pro, Dimension Crew, Boom Boys

Koulutusryhmässä tanssiminen on tavoitteellista ja pitkälle tähtäävää. Koulutusryhmäläiset harjoittelevat 3-5 kertaa viikossa yksilöllisen harjoitusohjelman mukaan. Jokainen voi halutessaan ottaa lisätunteja niin paljon kuin se on jaksamisen kannalta järkevää. Opettajat auttavat tarvittaessa tuntivalintojen tekemisessä. Koulutusryhmien oppilaille annetaan myös yksilöllinen kirjallinen palaute kerran vuodessa. Koulutussuunnitelma antaa hyvät valmiudet myös tanssin ammatillisiin jatko-opintoihin. Koulutusryhmän tanssijat osallistuvat kauden aikana erilaisiin kilpailuihin ja katselmuksiin. Oppilaat valitaan vuosittain koetanssin kautta.

Kilparyhmät (valinta pääsykokeen kautta)

DA Timantit, DA Smaragdit, DA Rubiinit, Moonbeam, STVRDUST

Kilpailuryhmät koostuvat koulutusryhmien tanssijoista. Kilpailuryhmien tanssijoille valmistetaan koreografia, jolla tanssijat kilpailevat mm. kauden SM kilpailuissa. Mahdollisuuksien salliessa ryhmät osallistuvat myös kansainvälisiin kilpailuihin.

 

Yhteystietomme

Toimipisteet


Dance Art - Riihimäki
Hämeenkatu 25-27, 11100 Riihimäki
(Kauppakeskus Majakka 2.krs)


 


Dance Art - Hyvinkää
Ahokaari 6, 05460 Hyvinkää


Toimisto


toimisto@danceart.fi
040 705 26 34

(aukioloajat ajankohtaista osiossa)

Rehtori Minni Arposuo
rehtori@danceart.fi
040 535 85 77


Voit myös ottaa yhteyttä täyttämällä ja lähettämällä alla olevan lomakkeen. Vastaamme mahdollisimman pian.