[

Vauvatanssi – Nuput 3-12kk (ei kaudella 2017-2018)

Vauvan ja vanhemman ihana yhteinen tanssituokio, jossa tanssitaan vauvan lähtökohdista. Tunti koostuu musiikista, tanssista ja iloisesta yhdessä olosta toisten vauvojen ja vanhempien kanssa. Tunti kehittää vauvan kehontuntemusta, havainnointikykyä ja sosiaalisia taitoja vahvistaen samalla vanhemman ja vauvan välistä vuorovaikutusta.

Tanssileikki – Naperot 1-2.5v (ei kaudella 2017-2018)

Lapsen ja vanhemman yhteinen tanssi- ja musiikkituokio, jossa tanssitaan, soitetaan ja loruillaan yhdessä toisten lasten ja vanhempien kanssa. Tunti kehittää lapsen kehontuntemusta, itsensä hahmottamista tilassa, musiikin ja rytmin tuntemusta sekä sosiaalisia taitoja.  Vahvistaa lapsen ja vanhemman välistä vuorovaikutusta. Opettaa lasta toimimaan ryhmässä, kunnioittamaan ryhmäkavereita ja toimimaan annettujen sääntöjen mukaan.

Lastentanssi: Murut 3-4v,  Namut 4-5v, Tikkarit 5-6v ja Popparit 6-7v

Tutustutaan tanssin perusteisiin leikinomaisessa muodossa. Opetellaan toimimaan ryhmässä, parin kanssa ja itsenäisesti. Tutustutaan omaan kehoon ja erilaisiin muotoihin. Opitaan liikkumaan tilassa ja hahmottamaan oman kehon toimintaa suhteessa ympäröivään tilaan. Tunti sisältää erilaisia musiikki- ja rytmiharjoituksia, luovia improvisaatioharjoituksia ja ikäkaudelle sopivaa tanssitekniikkaa.

Nykytanssi, lapset

Moderniin ja luovaan tanssiin suuntautuvaa opetusta lapsille. Opetellaan kehon hallintaa kehitetään fyysistä kuntoa ja etsitään erilaisia ilmaisumahdollisuuksia. Tunti sisältää rytmi-ja improvisaatioharjoituksia, parityöskentelyä ja ikäkaudelle sopivaa tanssitekniikkaa sekä helppoa akrobatiaa.

Nykytanssi

Tutustutaan nykytanssin perustekniikoihin. Tunti sisältää nykytanssille ominaista lattiatekniikkaa, kehon vapaata liikkumista tilassa, musiikin ja rytmin yhdistämistä liikkeeseen sekä improvisaatiota. Lisäksi voimaa, notkeutta ja koordinaatiota kehittäviä harjoituksia.

Baletti alkeet ja perus

Tunneilla harjoitellaan klassisen baletin liikemateriaalia tanko- ja keskilattiaharjoitusten avulla. Tavoitteena on oikean vartalon asennon ja aukikierron löytäminen sekä lihasvoiman ja notkeuden lisääminen.

Klassinen baletti I, II, III, IV, jatko

Tunneilla harjoitellaan klassisen baletin liikemateriaalia tanko- ja keskilattiaharjoitteiden avulla. Tavoitteena oikean vartalon asennon löytäminen, aukikierto, lihasvoiman ja notkeuden kehittäminen. Lisäksi opiskellaan käsien asentojen ja koordinaatioiden hallintaa, musikaalisuutta ja tanssinilmaisua.

Aikuisbaletti

Kuntoa kohottava baletin perusharjoituksista koostuva tunti aikuisille. Tunnilta   ryhtiä ja kannatusta kehoon, notkeutta ja elastisuutta lihaksiin ja siroutta ja sulavuutta olemukseen. Ei vaadi aiempaa kokemusta.

Showjazz alkeet ja alkeis2

Tutustutaan jazztanssin alkeisiin. Tunti sisältää erilaisia rytmi- ja koordinaatioharjoituksia, lihasvoimaa ja notkeutta kehittäviä   perussarjoja, piruettiharjoituksia sekä hyppyjä. Ei vaadi aiempaa kokemusta.

Showjazz perus/jatko

Jazztanssin perustekniikoihin pohjautuvaa tanssitreeniä. Tunti sisältää erilaisia rytmi- ja koordinaatioharjoituksia, lihasvoimaa ja notkeutta kehittäviä perussarjoja, piruettiharjoituksia sekä hyppyjä. Tehdään pidempiä tanssisommitelmia ja showtyylisiä koreografioita.

Disco/show

Tunnilla tanssitaan paljon erilaisia sarjoja nykyhetken musiikin tahdissa. Liikemateriaali myötäilee tämän päivän musiikkivideoiden tanssiosuuksia. Tämän tunnin lisäksi suositellaan otettavaksi myös yksi tanssitekniikkatunti/viikko (jazz, baletti, tanssitekniikka).

Show

Esittävän tanssin tunti, jolla tanssitaan monipuolisesti eri tyylilajeihin perustuvia tanssikoreografioita, musiikkina soi eri aikakausien musiikki. Tunnit koostuvat tanssillisesta alkulämmittelystä, venyttelyistä, lattianpoikki sarjoista ja koreografiaharjoittelusta. Tunti sopii kaikille eri tanssityyleistä kiinnostuneille harrastajille. Pääpaino tunnilla on tanssimisessa, tämän lisäksi suosittelemme toiseksi viikkotunniksi tanssiteknistä tuntia (jazz, nykytanssi tai baletti)

MTV Dance

MTV Dance yli 12v tunnilla keskitytään opettelemaan makeimpia tansseja musiikkivideoilta ja YouTube-kanavilta. Tarkoitus on jäljitellä koreografiat hyvin tarkasti. Tällä tunnilla jorataan kovaa!

Show Kids 6-8v ja 7-9v

Vauhdikas tanssitunti lapsille showtanssin elementein höystettynä. Tunnilla tanssitaan eri tyylisiä tansseja. Show Kids I 6-8v suositellaan niille, joilla ei ole aiempaa tanssikokemusta. Show Kids II 7-9v sopii Show Kids I kurssin suorittaneille tai useamman vuoden lastentanssiryhmissä tanssineille.

Break dance

Tunnilla opitaan breakdancen perusteita ja erilaisia temppuja, akrobatiaa sekä tanssillisia elementtejä, jotka kehittävät kehon hallintaa. Tunnilla soitetaan tyyliin kuuluvaa musiikkia.

Akrobatia

Tunnilla harjoitellaan perusliikunnallisia taitoja ja akrobatiaa. Ikäkauden mukaan edetään aloittaen helpommista ja edeten vaikeampiin akrobatialiikkeisiin. Liikkeisiin kuuluu mm. kuperkeikat, päälläseisonta, käsinseisonta, erilaiset kärrynpyörät ja siltakaadot. Tunti sisältää myös voima- ja notkeusharjoittelua. Tunti soveltuu hyvin niin tytöille kuin pojillekin, jotka ovat kiinnostuneet kaikenlaisista tempuista. Kukin saa edetä tunnilla omassa tahdissa.

Hip Hop

Opetellaan liikkumaan rytmissä ja omaksumaan hip hopille ominainen tyyli. Tunnilla harjoitellaan hip hopin perusaskeleita ja tehdään myös lihaskuntoa ja kestävyyttä lisääviä harjoituksia sekä notkeutta lisääviä venytyksiä. Vesipullo ja sisäkengät mukaan.

Siéva

Siéva on katutanssin uusi suomalaissyntyinen tyylilaji, jonka tavoitteena on koota ihmiset yhteen kokemaan ja tuntemaan tanssin voima yhdessä. Liikkeiden linjat ovat suoria ja selkeitä. Tanssi rakentuu yksinkertaisista, mutta näyttävistä perusliikkeistä. Esimerkiksi käsiliikkeitä nimitetään tassuiksi. Tunnusomaista Siévalle ovat myös erilaiset liu’ut ja voiman käyttö vartalosta tanssijan sisimmästä ulospäin. Siéva luo sivustakatsojalle vahvan tunteen sielukkaasta ja voimallisesta tanssista. Tanssin voimaannuttava vaikutus on tässä lajissa vahvasti läsnä.  Koska Siéva on lajina vasta hyvin nuori, jokainen tanssija tuo lajiin aina jotain omaa ja on mukana kehittämässä lajin ominaispiirteitä.

Fit Dance

Hikinen ja vauhdikas tanssitunti kaikille niille, jotka haluavat kehittää kuntoaan tanssin avulla. Tunti sisältää tanssin eri tyylilajiehin sommiteltuja vauhdikkaita tansseja showtanssin elementein höystettynä.

Syvävenytys

Tunti alkaa kevyellä lämmittelyllä, jonka jälkeen käydään kehon eri lihasryhmät rauhallisesti venyttäen läpi. Pukeudu lämpimästi.

Esiintyvät ryhmät ER 10-13v ja yli 14v 

Näillä tunneilla keskitytään tekemään esityskoreografioita. Tuntiharjoitteet tähtäävät esityskoreografioissa tarvittavien taitojen kehittämiseen. Haetaan esiintymisvarmuutta, kehitetään ilmaisukykyä ja notkeutta. Ryhmät esiintyvät mahdollisuuksien mukaan paikallisissa tapahtumissa. Näihin ryhmiin ei ole pääsykoetta vaan oppilaspaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Koulutusryhmät (valinta pääsykokeen kautta)

DA Nuput, DA Murut, DA Tähdet, DA Säteet, Mini Pro, Demi Pro, B-Cones Crew, Dimension Crew, Boom Boys

Koulutusryhmässä tanssiminen on tavoitteellista ja pitkälle tähtäävää. Koulutusryhmä harjoittelee useamman kerran viikossa ja antaa hyvät valmiudet myös tanssin ammatillisiin jatko-opintoihin. Koulutusryhmän tanssijat osallistuvat kauden aikana erilaisiin kilpailuihin ja katselmuksiin. Oppilaat valitaan vuosittain koetanssin kautta.

Kilparyhmät (valinta pääsykokeen kautta)

DA Timantit, DA Smaragdit, DA Rubiinit, Moonbeam, STVRDUST

Kilpailuryhmät koostuvat koulutusryhmien tanssijoista. Kilpailuryhmien tanssijoille valmistetaan koreografia, jolla tanssijat kilpailevat mm. kauden SM kilpailuissa. Mahdollisuuksien salliessa ryhmät osallistuvat myös kansainvälisiin kilpailuihin.

 

Yhteystietomme

Toimipisteet


Dance Art - Riihimäki
Hämeenkatu 25-27, 11100 Riihimäki
(Kauppakeskus Majakka 2.krs)


 


Dance Art - Hyvinkää
Ahokaari 6, 05460 Hyvinkää


Toimisto


toimisto@danceart.fi
040 705 26 34

(aukioloajat ajankohtaista osiossa)

Rehtori Minni Arposuo
rehtori@danceart.fi
040 535 85 77


Voit myös ottaa yhteyttä täyttämällä ja lähettämällä alla olevan lomakkeen. Vastaamme mahdollisimman pian.


Ruksi ruutuun, jos et ole Robotti *